Accu

We hebben altijd een gepaste accu voor uw auto bij onze auto garage in Zwolle.
De vermogens en afmetingen van accu’s zijn verschillend. Maakt u zich geen zorgen dat u de verkeerde accu bestelt. Op basis van uw kenteken bieden wij u uitsluitend het accutype aan dat geschikt is voor uw auto. Accu’s die door AutoServiceFixit worden gemonteerd zijn altijd volledig opgeladen.

Wat te doen als uw accu leeg is?

Het is belangrijk om de oorzaak er van te achterhalen. Zo kunt u voorkomen dat het nog een keer gebeurd. Het leeg gaan van een accu kan verschillende oorzaken hebben. Het kan gaan om slijtage, door fout gebruik of het kan een technische oorzaak hebben.

Door slijtage:

In elke accu zit een actieve stof. Door de jaren heen wordt deze stof langzaam verbruikt. Als uw accu een paar jaar oud is of of als uw auto teveel spanning vraagt dient het eerder te worden vervangen. De normale levensduur van een accu is 3 tot 8 jaar. Het is sterk afhankelijk van de kwaliteit accu en het gebruik. Met gebruik wordt bedoeld korte ritjes maken of als de auto lang stil blijft staan. De stelregel is dat er voor elke keer starten de auto minimaal 20 km moet rijden om het verbruikte weer te laden. Bij auto met een start stop systeem gaat deze stelregel niet op.

Door slijtage:

Elke accu loopt langzaam leeg, dit noemen we zelfontlading. Afhankelijk van de techniek kan dit beschadiging opleveren binnen enkele weken, maanden of soms pas jaren. Het is dus belangrijk dat als uw auto een langere tijd stil staat, u de accu oplaad met een druppellader.

Door een technische oorzaak:

Een accu kan te leeg raken omdat deze niet goed wordt bijgeladen of omdat er een lekspanning in het elektrisch systeem zit. De juiste laadspanning ligt over het algemeen tussen de 13,8 en de 14,1 Volt. Werkt de dynamo niet goed dan zal de accu niet goed worden bijgeladen. Komt u gerust bij ons langs in onze autogarage zodat wij de oorzaak van het leegreken van uw accu kunnen achterhalen.

Ik zie u graag bij Garage AutoServiceFixit Zwolle of neem contact met mij op.

Wilt u een afspraak maken? Dan kan dat via onderstaand contact formulier.