We hebben altijd een gepaste accu voor uw auto bij onze auto garage in Zwolle.
De vermogens en afmetingen van accu’s zijn verschillend. Maakt u zich geen zorgen dat u de verkeerde accu bestelt. Op basis van uw kenteken bieden wij u uitsluitend het accutype aan dat geschikt is voor uw auto. Accu’s die door AutoServiceFixit worden gemonteerd zijn altijd volledig opgeladen.

Accu autogarage Zwolle

Wat te doen als uw accu leeg is?
Het is belangrijk om de oorzaak er van te achterhalen. Zo kunt u voorkomen dat het nog een keer gebeurd. Het leeg gaan van een accu kan verschillende oorzaken hebben. Het kan gaan om slijtage, door fout gebruik of het kan een technische oorzaak hebben.

Door slijtage:
In elke accu zit een actieve stof. Over de jaren heen wordt deze stof langzaam verbruikt. Als uw accu een paar jaar oud is of of als uw auto teveel spanning vraagt dient het eerder te worden vervangen. De normale levensduur van een accu is 3 tot 8 jaar. Het is sterk afhankelijk van de kwaliteit accu en het gebruik. Met gebruik wordt bedoeld korte ritjes maken of als de auto lang stil blijft staan. De stelregel is dat er voor elke keer starten de auto minimaal 20 km moet rijden om het verbruikte weer te laden. Bij auto met een start stop systeem gaat deze stelregel niet op.

Door een gebruikersfout:
Elke accu loopt langzaam leeg, dit noemen we zelfontlading. Afhankelijk van de techniek kan dit beschadiging opleveren binnen enkele weken, maanden of soms pas jaren. Het is dus heel belangrijk dat als uw auto een langere tijd stil staat, u de accu oplaad met een druppellader.

Door een technische oorzaak:
Een accu kan te leeg raken omdat deze niet goed wordt bijgeladen of omdat er een lekspanning in het elektrisch systeem zit. De juiste laadspanning ligt over het algemeen tussen de 13,8 en de 14,1 Volt. Werkt de dynamo niet goed dan zal de accu niet goed worden bijgeladen. Komt u gerust bij ons langs in onze autogarage zodat wij de oorzaak van het leegreken van uw accu kunnen achterhalen.

Ik zie u graag bij Garage AutoServiceFixit Zwolle of neem contact met mij op.

 

Wilt u een afspraak maken? Dan kan dat via onderstaand contact formulier.

Airco Zwolle.
Airco’s krijgen bij AutoServiceFixit de nodige aandacht. Men denkt vaak: zolang de airco goed functioneert, zal hij wel geen onderhoud nodig hebben. Maar een airconditioning is een ingewikkeld systeem en verdient de nodige aandacht tijdens de keuring.

Slijtage
Gemiddeld kan een airco elk jaar wel zo’n 10% van het totale koudemiddel verliezen. Daarnaast kan bij weinig gebruikt, sommige onderdelen uitdrogen en daardoor gaan lekken. Het koudemiddel raakt daardoor mettertijd onder niveau. Als gevolg kan de compressor uiteindelijk beschadigen. Om deze reden is het periodiek bijvullen een noodzaak.

Controleren
Bij onderhoudsbeurten blijft de airconditioning meestal een ondergeschoven kindje. Daardoor worden lekken niet geconstateerd, de aircoconditioning niet bijgevuld en de compressor niet nagekeken. Met als gevolg dat in de loop der tijd beschadigingen een kans krijgen. Laat daarom regelmatig uw airconditioning controleren en onderhouden. Gebruik uw airconditioning geregeld, bijvoorbeeld wekelijks (desnoods in combinatie met de verwarming), en als u merkt dat de airconditioning minder sterk koelt, komt u dan langs voor de gratis controle bij ons in de autogarage aan de Newtonweg 17.

Prijzen:
Laat Autoservice Fixit uw auto airco tijdig en deskundig bijvullen, dan bent u zeker voordelig uit! Onze prijzen zijn (onafhankelijk van het model auto):

 • Airco check (test): € 9,95
  • Druk meten.
  • Compressor testen.
 • Kleine airco beurt (reiniging en bijvullen): € 69,-
  • Controle op leidingen.
  • Controle op compressor.
  • Druk wordt gemeten.
  • Temperatuur meten.
  • Koudemiddel bijvullen.
 • Grote airco beurt (lekkage, doorspoelen): € 109,-
  • Controle op leidingen.
  • Controle op compressor.
  • Olie airco compressor bijvullen.
  • Druk wordt gemeten.
  • Temperatuur meten.
  • Koudemiddel R134 bijvullen.
  • Lekkage traceren met UV-vloeistof fluor.
  • Doorspoelen binnen leidingen met olie.
  • Systeem reiniging.

Bij een grote beurt wordt het koelvloeistof verwijderd en wordt het systeem gereinigd. Dit voorkomt bacteriën en nare luchtjes. Vervolgens wordt het systeem doorgespoeld met olie en opnieuw gevuld met verse koelvloeistof. Dit proces verloopt volledig automatisch met professionele apparatuur en duurt ongeveer 30 minuten.

Airco AutoGarage Zwolle

Een autoruit vervangen wordt in principe alleen gedaan als de schade aan de autoruit te groot is om te repareren. Denkt u dat uw autoruit aan vervanging toe is? Dan kunt u bij garage Autoservice Fixit terecht.

Wij gebruiken vrijwel alle materialen van bekende merken. Zo kunt u altijd rekenen op de beste kwaliteit. Vaak ontvangt u tegelijkertijd ook een levenslange garantie op uw autoruit.

Wanneer wordt mijn autoruit vervangen?

Veel mensen weten niet wanneer een autoruit gerepareerd wordt, en wanneer vervangen. Kleine onvolkomenheden, zoals een sterretje of een scheurtje, kunnen meestal probleemloos gerepareerd worden. Dit dient wel op redelijk korte termijn te gebeuren. Een sterretje kan onder andere door temperatuur schommelingen ineens een flinke barst worden. Heeft u een barst in uw voorruit, dan is dit erg slecht voor de effectiviteit van de kooiconstructie en van de airbag. Het is dus erg belangrijk dat een sterretje op tijd gerepareerd wordt.

Normaal gesproken proberen bedrijven eerst altijd nog uw ruit te repareren. Alleen in de gevallen waarin de beschadiging zo groot is dat reparatie niet meer mogelijk is, zal uw voorruit vervangen moeten worden.Autoruit vervangen autogarage Zwolle

Hoe wordt mijn autoruit vervangen?

Het is ten eerste altijd verstandig dat u uw auto naar een professioneel bedrijf brengt. Alleen zo bent u verzekerd van een ruit van goede kwaliteit. Eerst zullen alle onderdelen die de montage van uw ruit in de weg zitten, worden gedemonteerd. U moet dan denken aan sierlijsten en de sierrubbers die om uw vooruit zitten.

Vervolgens wordt uw oude ruit voorzichtig verwijderd. Met speciaal gereedschap zal de kitlaag tussen uw ruit en de sponning afgesneden worden. Wanneer de kitlaag verwijderd is, zal er een klein randje overblijven. Op dit randje zal de nieuwe kitlaag aangebracht worden. Maar eerst wordt de sponning gereinigd en stofvrij gemaakt. Verder wordt de sponning gecontroleerd op eventuele beschadigingen en roestvorming. Daarna zal de nieuwe kitlaag op de sponning aangebracht worden.

Uw auto is nu klaar voor de plaatsing van de nieuwe ruit. Met behulp van speciale zuignappen wordt de nieuwe autoruit op uw auto geplaatst. Daarna zal er uitvoerig gecontroleerd worden of het voorruit goed gemonteerd is. Uiteindelijk zullen de ruitenwissers en sierlijsten weer  gemonteerd worden. Hierna volgt nog een eindcontrole. Autoservice Fixit zal u nooit de weg opsturen voordat wij zeker weten dat de vervanging van uw autoruit goed verlopen is.

Hoeveel kost het vervangen?

Het vervangen van uw autoruit is verschillend per auto. Wilt u hier een prijsopgave van? Kom langs bij Autoservice Fixit!

Wat doet de distributieriem en hoe merk ik wanneer die moet worden vervangen? En wat als de distributieriem breekt?

De krukas van de motor drijft door middel van de distributieriem de bovenliggende nokkenas aan. Soms wordt tegelijkertijd ook de diesel-inspuit-pomp aangedreven. Het is een getande riem die in principe niet kan doorslippen op de tandwielen van de krukas en nokkenas. Dat is heel belangrijk omdat de nokkenas de kleppen precies op tijd moet openen voor het goed functioneren van de motor.

Distibutieriem Garage Zwolle

Distributieriem Autogarage Zwolle

Hoe merk ik dat mijn distributieriem moet worden vervangen?

Als alles goed gaat, merk je er niets van. Het is een onderdeel dat preventief wordt vervangen bij een bepaalde kilometerstand, bijvoorbeeld bij 90.000 of 150.000 km. Wanneer het precies moet gebeuren, staat in het instructieboekje of het onderhoudsschema van de auto. Dit is heel erg afhankelijk per auto. Sommige garages adviseren de riem al eerder te vervangen om het risico op breken te verkleinen. HoJe zou zeggen dat de autofabrikant een veilige marge bouwt bij het bepalen van de vervangingstermijn.  Dat klopt ook. maar als  je weinig kilometers rijdt, kan de riem uitdrogen voordat hij volgens de kilometerteller aan vervanging toe is. Ook bij auto’s die veel stadskilometers rijden, slijt de riem harder dan de kilometerstand doet vermoeden. Sommige merken houden hier rekening mee in de onderhoudsschema’s.

Wat als de distributieriem breekt?

Er kunnen twee dingen misgaan met de distributieriem, het kan breken of door-slippen. Als hij breekt, loopt de motor niet meer. In het ergste geval kan er motor-schade ontstaan doordat een van de zuigers tegen een geopende klep aanstoot. Dan kan reparatie een dure grap worden. Als de riem is doorgeslipt, merk je dat doordat de motor slecht of helemaal niet meer loopt. Door de jaren heen is de kwaliteit van de materialen sterk verbeterd. Een distributieriem breekt tegenwoordig zelden. Wanneer het toch voorkomst heeft het te maken met een plotseling veel kracht die erop komt te staan. Bijvoorbeeld als er een ander onderdeel is dat vastloopt. Wel slijten de tanden na verloop iets af, waardoor doorslippen wel voor kan komen. Ook als de riem onvoldoende op spanning staat, kan hij gaan doorslippen.

Wat kost het?

Neem geen risico nemen door een goedkoop onderdeel van een onbekend merk te laten monteren. De prijs van de riem begint bij € 50, het monteren kost al gauw 2-3 uur, afhankelijk van het type auto. Bij het breken of doorslippen van de riem zal er natuurlijk meer montage uren voor nodig zijn.

Kom lang bij Autoservice Fixit voor een prijsopgave en advies.

Een versnellingsbak wordt in bijna alle auto’s toegepast om het vermogen van de verbrandingsmotor op een efficiënte manier naar de wielen over te brengen. Een verbrandingsmotor levert zijn maximale vermogen en koppel slechts in een beperkt toerentalgebied. Een versnellingsbak zet het optimale toerental van de motor om naar een ander, doorgaans lager toerental. Om enig idee te krijgen, bekijk de afbeeldingen hieronder.

Is uw versnellingsbak kapot? Of toe aan revisie?
Dan kunt u dat bij AutoServiceFixit goed laten repararen. Een goede reparatie hoeft niet duur te zijn. Bel ons voor advies en een prijsopgave.

Koppelingsplaat
Koppelingsplaat
Versnellingsbak revisie auto garage Zwolle
Opengewerkte versnellingsbak

Ik zie u graag bij Garage AutoServiceFixit Zwolle of neem contact met mij op.

 

Wilt u een afspraak maken? Dan kan dat via onderstaand contact formulier.