Ben u toe aan nieuwe banden?
Dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij kunnen u autobanden aanbieden van alle merken en maten. Ook voor zomer- en winterbanden kunt u bij ons terecht. Uiteraard worden uw autobanden bij ons gemonteerd en worden de velgen uitgelijnd.  Dit wordt overigens bij elke wisselbeurt voor u uitgevoerd.

Wettelijk is het verplicht om u banden te wisselen bij een profieldiepte van minder dan 1,6 mm. De slijtindicator is op het rolval zichtbaar.

Als u autobanden heeft van goede kwaliteit dan kunnen ze ongeveer 40.000 tot 50.000 km mee. Autobanden met een minder goede kwaliteit gaan ongeveer 10.000 km mee. Bij de meeste persoonsauto’s slijten de autobanden op de aangedreven as sneller. Wij verwisselen dan de banden, waardoor het slijten gelijkmatig kan verlopen. Dit zorg ervoor dat u een betere wegligging heeft en verhoogd uw veiligheid op de weg.

Het is belangrijk om uw auto regelmatig te laten uitlijnen. Dit om uw autobanden op een goed niveau te houden en veilig te rijden. De banden worden uitgelijnd als u bijvoorbeeld het gevoel heeft dat uw auto naar één kant afwijkt, de auto zwaar of juist licht stuurt. Dit heeft te maken met dat uw wielen niet in de juiste stand met staan met de rest van de auto. Het uitlijnen verhelpt dit probleem. Ook bespaart u brandstof met een juist uitgelijnde auto.

Steeds meer automobilisten rusten hun auto uit met winterbanden tijdens het herfst- en winterseizoen. Die helpen niet alleen op sneeuw en ijs, ook op nat wegdek en bij temperaturen onder 7 graden Celsius bieden ze meer grip dan zomerbanden. Steeds meer automobilisten stappen over op winterbanden. En terecht, in de meeste wintersportlanden zijn ze verplicht, maar ook in Nederland zijn winterbanden gedurende de strenge winter onmisbaar. Want winterbanden zorgen voor meer grip en een véél kortere remweg.

 

Op de foto hier onder zie je het verschil tussen de winter/zomberbanden

Is de temperatuur buiten boven de 7 graden? Dan is het tijd voor zomerbanden. Zomerbanden zijn ontwikkeld voor alle weersomstandigheden van de zomer. Zowel voor droge wegen, natte wegen en natuurlijk bij hoge temperaturen. Het verschil tussen een zomerband en een winterband is, dat de zomerbanden geen lamellen hebben en de winterbanden wel. De lamellen van de winterbanden zorgen voor extra grip bij remmen en optrekken. In de zomer is het niet gunstig om op winterbanden te rijden doordat deze sneller zullen slijten door de warme temperaturen. Het rubber van de winterbanden wordt boven de 7 graden zachter, waardoor de stuurprecisie vermindert en de banden eerder geneigd zijn te gaan glijden en eerder te gaan slijten.

Ik zie u graag bij Garage AutoServiceFixit Zwolle of neem contact met mij op.

Wilt u een afspraak maken? Dan kan dat via onderstaand contact formulier.