Autoruit

Een autoruit vervangen wordt in principe alleen gedaan als de schade aan de autoruit te groot is om te repareren. Denkt u dat uw autoruit aan vervanging toe is? Dan kunt u bij garage Autoservice Fixit terecht.

Wij gebruiken vrijwel alle materialen van bekende merken. Zo kunt u altijd rekenen op de beste kwaliteit. Vaak ontvangt u tegelijkertijd ook een levenslange garantie op uw autoruit.

Wanneer wordt mijn autoruit vervangen?

Veel mensen weten niet wanneer een autoruit gerepareerd wordt, en wanneer vervangen. Kleine onvolkomenheden, zoals een sterretje of een scheurtje, kunnen meestal probleemloos gerepareerd worden. Dit dient wel op redelijk korte termijn te gebeuren. Een sterretje kan onder andere door temperatuur schommelingen ineens een flinke barst worden. Heeft u een barst in uw voorruit, dan is dit erg slecht voor de effectiviteit van de kooiconstructie en van de airbag. Het is dus erg belangrijk dat een sterretje op tijd gerepareerd wordt.

Normaal gesproken proberen bedrijven eerst altijd nog uw ruit te repareren. Alleen in de gevallen waarin de beschadiging zo groot is dat reparatie niet meer mogelijk is, zal uw voorruit vervangen moeten worden.

Hoe wordt mijn autoruit vervangen?

Het is ten eerste altijd verstandig dat u uw auto naar een professioneel bedrijf brengt. Alleen zo bent u verzekerd van een ruit van goede kwaliteit. Eerst zullen alle onderdelen die de montage van uw ruit in de weg zitten, worden gedemonteerd. U moet dan denken aan sierlijsten en de sierrubbers die om uw vooruit zitten.

Vervolgens wordt uw oude ruit voorzichtig verwijderd. Met speciaal gereedschap zal de kitlaag tussen uw ruit en de sponning afgesneden worden. Wanneer de kitlaag verwijderd is, zal er een klein randje overblijven. Op dit randje zal de nieuwe kitlaag aangebracht worden. Maar eerst wordt de sponning gereinigd en stofvrij gemaakt. Verder wordt de sponning gecontroleerd op eventuele beschadigingen en roestvorming. Daarna zal de nieuwe kitlaag op de sponning aangebracht worden.

Uw auto is nu klaar voor de plaatsing van de nieuwe ruit. Met behulp van speciale zuignappen wordt de nieuwe autoruit op uw auto geplaatst. Daarna zal er uitvoerig gecontroleerd worden of het voorruit goed gemonteerd is. Uiteindelijk zullen de ruitenwissers en sierlijsten weer  gemonteerd worden. Hierna volgt nog een eindcontrole. Autoservice Fixit zal u nooit de weg opsturen voordat wij zeker weten dat de vervanging van uw autoruit goed verlopen is.

Hoeveel kost het vervangen?

Het vervangen van uw autoruit is verschillend per auto. Wilt u hier een prijsopgave van? Kom langs bij Autoservice Fixit!

Wilt u een afspraak maken? Dan kan dat via onderstaand contact formulier.